Ta bort mossa från tak

Det kan vara fint med mossa på taket, men skenet bedrar. Det är en riktig bov när det kommer till takets hälsa.

Vikten av att ta bort mossan från taket i tid är tung.

Mossa drar till sig fukt och leder med tiden till att vatten kan rinna övertakpannorna.  Det är simpelt att ta bort mossan, men det är inte enkelt. Det du behöver göra är att skrapa bort all mossa och sen behandla takytan med ett mossmedel. Det är omöjligt att skrapa bort alla små mikroorganismer och sporer. Om du inte behandlar taket så kommer mossan att växa tillbaka inom nolltid.

Säkerheten är A-O

När du ska upp på taket så är det viktigt att ha säkerhetstänk. En säkerhetsutbildning rekommenderas alltid eftersom att det kan vara direkt livsfarligt att gå upp på taket om du inte har säkerhetstänket i ryggen. 

Vi hjälper dig med mossborttagning

Vi hjälper dig att ta bort mossan från taket i hela Jönköpings län. Vi utför det som vi precis beskrev i texten. Vi kommer upp på taket, skrapar bort mossan och sedan behandlar vi taket med vårat kem. Därefter får du en påväxtgaranti på 4 år. Det betyder att om det skulle dyka upp mossa inom 4 år kommer vi tillbaka kostnadsfritt och åtgärdar det.

 

Fördelen: ett vackrare tak med förlängd livslängd.

Taket blir inte skinande fina direkt, utan mossmedlet behöver verka i några månader innan du ser en ordentlig skillnad. Många gånger ser taket som nytt ut. (se bilder). Bedömningen är att du ofta kan skjuta upp ett takbyte i två decennier fram genom korrekt takvård och mossborttagning.

Före och efter bilder

Här kommer några före och efter bilder på tak vi har hjälpt att bekämpa mossa.

Klicka här om du vill ha offert för takrengöring i Jönköping

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Postnummer:

Offert