Algbehandling Jönköping

Algbehandling av tak är en teknik som används för att bekämpa algtillväxt på tak. Denna teknik används för att upprätthålla livslängden på ett tak genom att förhindra att det skadas. Effektiviteten av algbehandlingstekniker beror på typen och svårighetsgraden av skadan som har orsakats på taket. Vi rekommenderar därför att du kontaktar oss så snart som möjligt. För ibland har det gått så långt att ett takbyte väntar. Men det ska även sägas att de flesta taket vi kikar på är kvalificerade för en algbehandling och kan få sin livslängd förlängd.

Fördelar med algbehandling

Bilder på algbehandlade tak

Om alger på tak

Alger är en vanlig typ av gröna växter som lever i vatten. Alger finns i både söt- och saltvatten. Denna växt är en viktig del av näringskedjan, eftersom den ger mat åt många djur.

Alger kan växa på tak och andra konstgjorda ytor, såsom fönster, när det finns för mycket ljus och fukt. Den kan också växa på växter och träd.

Algerna gör att taket försämras snabbare än det annars skulle göra det om det lämnas obehandlat. Vill du hålla ditt tak friskt bör du behandla det med någon form av algbehandling innan det blir för dåligt.

Så fungerar det

Den algbehandlingen vi erbjuder går till på fölande vis:

Steg 1: Takrengöring
Vi skrapar bort all mossa och lavar mekaniskt

Steg 2: Algbehandling
Vi applicerar vårat mossmedel som tar bort alla mikroorganismer som växer på taket. Detta förhindrar även ny påväxt att växa de närmsta 4 åren. (Vi erbjuder en 4 års påväxtgaranti som säkerställer detta)

Offert

Om du bor i Jönköping så är du varmt välkommen att beställa en kostnadsfri offert. Eftersom att alla tak inte kan behandlas börjar alla uppdrag med ett hembesök. Vi går upp på taket och bedömer takets skick. Om ditt tak kan behandlas så ger vi dig en offert. Oftast mellan 3000 – 9000 kronor beroende på takets storlek.

För att få en offert så kan du klicka längst upp till höger på “offert” och fylla ut formuläret.

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Postnummer:

Offert